Sveriges mest engagerande kundklubb

SkiStar
MySkiStars användare har åkt till månen tur och retur 80 gånger. MySkiStar har blivit en föregångare bland så kallade gamification-lösningar och det är idag en ledande lojalitetsplattform.

MySkistar – en kul kundklubb

MySkiStar är kundklubben där du kan utmana vänner, klara av utmaningar, få deals och ett genuint mervärde under ditt fjällbesök. MySkiStar är allt annat än en ”trött” kundklubb som bara erbjuder rabattcheckar.

Snabbfakta

  • 60 miljarder fallhöjdsmeter har registrerats i MySkiStar. Det är en sträcka motsvarande 80 resor till månen, tur och retur.
  • Sedan starten MySkiStars medlemmar bränt över 500 miljarder kalorier. Det motsvarar nästan 800 miljoner semlor.
  • Över 200 miljoner åk har registrerats i MySkiStar.

Utmaning

Som branschledare har SkiStar alltid strävat efter att utveckla helhetsupplevelsen kring din vistelse på någon av deras destinationer. Men på vilket sätt kan digitala koncept, på plats i vackra fjällandskap, stärka kundupplevelsen ytterligare och även främja SkiStars affär? Kärnprodukten är tveklöst naturupplevelsen, sommar som vinter.

Runt 2010 föddes de tidiga idéerna om att skapa en digital mötesplats där besökaren både före, under och efter sin dag i backen kunde få ett mervärde. Något som triggar inför dagens åk. Något att prata om i stugan på kvällen. Och något som skulle ge ett reellt mervärde. De första konceptuella tankarna kring att gamifiera skidåkningen föddes. Långt före begreppet ”gamification” på allvar nått den svenska digitala scenen.

Utmaningen var att hitta rätt motivatorer. Hur skapar vi en plattform som attraherar ung som gammal, tävlingsinriktade individer och de som inte är det. Vi definierade ett antal ”spelartyper” utifrån olika profiler som forskats fram inom motivationspsykologin.

Lösning

Tillsammans med SkiStar tog vi fram en prototyp där vi rent tekniskt testade konceptet. Vi läste ut data från liftkort-systemet, vi byggde avancerade beräkningsalgoritmer och vi fick en snabb indikation på att det fanns potential att fördjupa konceptet rent tekniskt.

Vi arbetade fram ett visuellt koncept som testades på målgruppen och vi fick tidigt feedback som talade för att detta kunde bli ett uppskattat tillskott i kundupplevelsen.

Under en intensiv sommar och höst utvecklades och lanserades version 1 av MySkiStar, som nådde över 100 000 användare redan första säsongen. Fokus låg på att registrera och behandla ”åkdata”, skapa olika ”pins” för dem som klarade av olika utmaningar, samt att presentera detta via olika topplistor. Och som det tävlades! Det tävlades i fallhöjdsmeter, i antal åkta nedfarter, i vem som var först i backen två dagar i följd, vem som först hade varit på alla destinationer och åkt. Kort och gott: det tävlades i nästan allt. Det finns hundratals så kallade ”pins” att jaga varje skidsäsong på SkiStars destinationer.

Pins i MySkiStar

Resultat

Under kommande år fram tills nu har MySkiStar-konceptet berikats med nya funktioner och features. Grupptävlingar, erbjudanden, familjefunktioner med mera. Allt för att skapa värde för alla typer av kunder. Det viktigaste resultat av MySkiStar är att kunderna har mottagit lojalitetsplattformen med så stort intresse och blivit så flitiga användare. SkiStars strävan att utveckla branschen och sätta kunden i fokus har manifesterats av MySkiStar.

Resultatet är också att SkiStar fått in ofantligt mycket värdefull information om sina kunder, som kunnat användas för att ytterligare förbättra för kunden under dennes vistelse i på SkiStars destinationer.

Nyfiken på kundklubbar & gamification?

Då är Anders rätt person för dig

Anders Tufvesson Strateg +46705516606 anders.tufvesson@ninetech.com
Vill du stärka vårt team av strateger som utvecklar nya koncept?

Skicka in en spontanansökan

Till vår karriärsajt