När resan är målet

För vissa är Viking Lines färjor en effektiv transport, för andra en upplevelse fylld av nöjen. På vikingline.se planerar och bokar du din resa.

Vikingline.se – det digitala navet

Viking Line länkar samman länderna runt norra Östersjön genom att bedriva en hållbar och regelbunden färjetrafik för var och en. Viking Lines tre grundtjänster är kryssningar, person- och frakttransporter. Deras unika kompetens att kombinera dessa tjänster skapar kund- och affärsnytta.

Snabbfakta

  • Ninetech har varit digital partner till Viking Line sedan 2013
  • Viking Lines externwebb är byggd på Optimizelys CMS-plattform.
  • Ninetech arbetar bland annat med UX, design, konverteringsoptimering, webbutveckling och analys.

 

Utmaning

Viking Line är marknadsledande aktör med skiftande affärsinriktningar inom kryssningar och person- och frakttransporter på Östersjön med över 6 miljoner resenärer per år. För att stärka sin position som marknadsledande aktör krävs en digital plattform som genererar skarp digital närvaro och enhetlig kundupplevelse.

Utmaningen med den digitala plattformen är att ständigt driva förändringar och förbättringar för att möta resenärerna mellan olika marknader och över både geografiska och språkliga gränser.

På CMS-plattformen finns idag tio webbplatser på nio språk med integrationer mot ett tiotal andra system såsom bokningsapplikation, taxfree och PIM-system.

Lösning

Genom ett stort webbprojekt togs den digitala plattformen fram, valet att använda EPiServer (Optimizely) som ett digitalt nav möter de höga kraven på att ständigt driva den digitala närvaron framåt.

Parallellt med framtagandet av plattformen hade vi stort fokus på att förbättra såväl sökmotoroptimering som konvertering. Vi lade också stor vikt på en uppdaterad design för att bättre representera och befästa Viking Lines redan starka varumärke. Den digitala plattformen hanteras idag genom Ninetech Care och optimeras av Ninetech Energize för att proaktivt driva den digitala närvaron framåt.

 

Resultat

Med hjälp av våra erbjudanden Ninetech Care och Ninetech Energize drivs plattformen med sina 10 olika webbplatser ständigt framåt. Fokus är som alltid att hållbart och långsiktigt optimera affären, plattformen och kundupplevelsen.

Behöver du skapa en upplevelse för dina kunder?

Kontakta oss för en kravlös dialog.

Jonas Aronsson VD/ CEO +46730775611 jonas.aronsson@ninetech.com
Sugen på en kryssning?

Då ska du självklart boka en resa med Viking Line.

Till vikingline.se