2019 – ett händelserikt år

Publicerad 19 december 2019

Ninetechs 2019 blev ett händelserikt och framgångsrikt år. Vår fortsatta renodling av vårt erbjudande och ett antal stora nya affärer är några av de saker som präglade året då även vår koncern Combined Excellence och våra systerbolag flyttade fram sina positioner.

Vi vill tacka alla våra kunder och partners för ett härligt 2019! Även om det nu i juletid är naturligt att blicka framåt mot 2020 så gäller det att också hinna stanna upp en stund och reflektera över året som gått.

Stark kundtillströmning

Vi fortsatte att växa med våra stora kunder i takt med att deras behov av digitala tjänster och utveckling av sina kund- sälj- och marknadsprocesser har ökat. Branschledande aktörer som SkiStar, OBOS Sverige, Klarsynt och c(optikk, Viking Line och Wurth fortsatte att rusta för framtiden och att möta kunderna på bästa sätt. Lägg därtill nya kunder i form av Morakniv, Elmia och en ledande aktör inom byggsektorn så blir summeringen av 2019 att det kund- och säljmässigt var ett mycket starkt år för Ninetech.

Kundnöjdheten fortsätter att vara hög, vilket är vårt enskilt viktigaste KPI tillsammans med medarbetartrivsel. Läg därtill utmämningen av skistar.com som ”Bästa externwebb alla kategorier” på IDG:s topp 100-gala i våras så förstår ni.

Utveckling av vårt erbjudande

Som ett led i den strategi som finns inom vår koncern, att varje bolag ska ha en tydlig digital spets, så har Ninetech fortsatt att renodla och förtydliga sitt erbjudande. Vi riktar oss till branschledande aktörer som söker en långsiktig parter att utveckla sina digitala kund-, sälj- och marknadsproceser med. Aktörer som gärna bygger upp sitt digitala ekosystem med hjälp av best of breed-plattformar och ledande teknologi men som också vill ha unika, skräddarsydda lösningar ”på toppen” som differentiator mot sina konkurrenter. Det bästa från två världar, alltså. Precis det som Ninetech kan och vill leverera.

Stor satsning på Azure

Alla pratar cloud och micro service-arkitektur. Så även Ninetech. Men vi försöker göra det på ett pragmatiskt sätt. Se varje kunds möjligheter att gå mer i den riktningen, men bara där det ger uppenbar affärsnytta. Vi har under 2019 lagt stor kraft på att utveckla vår kompetens och vårt erbjudande inom Azure.

De flesta nya lösningar vi utvecklar med våra kunder tar sin utgångspunkt i detta. Men så gott som alla kunder har ”system från förr”, komplexa behovsbilder och en mix av kort- och långsiktiga mål som gör att förflyttningen mot en ny generations digitalt ekosystem oftast måste ske stegivis. En spännande utmaning som vi och våra kunder tar oss an tillsammans.

Det finns hur mycket som helst att säga om vårt 2019, men vi nöjer oss där och önskar alla kunder och samarbetspartners en riktigt god jul och ett gott nytt år!

/ Vännerna på Ninetech