Det hänger ihop i Office 365

Publicerad 28 januari 2018

I Office 365 (O365) finns nu allt bättre möjligheter att knyta ihop och samla för användarna relevant innehåll. En nyhet som kommer är det som kallas SharePoint hub sites som är mycket användbart för att helt ”out-of-the box” knyta ihop och visa innehåll från flera delar i SharePoint och O365.

Knyt ihop innehåll efter målgrupp

Med senaste tillskotten som  Modern ExperienceCommuncation Sites och Team Sites kan man på ett snyggt, modernt och ganska enkelt sätt skapa intranät, kommunikations- och samarbetsportaler. Med det nya kommer också bättre mobilanpassning som är ett stort plus.

Communication Sites är ett snyggt och trevligt tillskott i SharePoint Online familjen och är framför allt lämpat för att  dela information med andra. Den nya typen av sajt ger en modern och tilltalande upplevelse med  sina nya fräscha webbdelar.  Inspireras mer av Communication Sites på länken här.

Nyheten Hub sites är ett sätta att knyta ihop innehåll från flera ställen men det finns fler sätt och alla kan välja vad som passar bäst utefter ändamål och situation.  Läs mer om nyheten hub sites.

Något vi ofta gör när vi sätter upp ett intranät i O365 är att vi  på t ex  startsidan presenterar  och listar de sajter och det innehåll du som användare väljer att följa. Så när man öppnar startsidan får man sitt innehåll åtkomligt på ett enkelt och överskådligt sätt.

Olika sätt att hitta sin information

Vad som passar bäst för att hitta innehåll, information och verktyg kan ju variera från fall till fall men också från person till person.

Många användare föredrar t ex inte att navigera runt strukturellt i ett intranät eller i menyer för att komma åt ”sitt” innehåll.  De användarna kan komma åt sina appar och relevanta dokument i O365 på sin ”hemsida”. Här kommer man åt sina senaste dokument och sina appar.
Läs mer om nyheterna kring nya ”home page” upplevelsen här

Office Delve är också ett sätt att komma åt information baserat på vilket innehåll och vilka personer man arbetar tillsammans med. Gör det t ex lätt att hitta dokument utan att du behöver komma ihåg filnamnet för att söka efter det.  Lär dig mer om möjligheterna i  Office Delve här

En utmärkt yta för att samla och dela information och kommunikation för en grupp  och ett samarbete är Microsoft Teams . Här kan man chatta, samtala, mötas och dela information och erfarenheter. Man kan använda och integrera en rad olika verktyg med Teams.  Se tidigare blogginlägg

Office 365 erbjuder alltså ett antal möjligheter att kommunicera, dela och ta del av information och kunskap.

Det gör att man har goda förutsättningar att hitta arbetssätt som passar olika preferenser, personer och roller i sin organisation.

Vill du lära mer eller har ha hjälp att sortera vad som passar dig och ditt företag bäst?

Tveka inte att höra av dig!