Digital Storytelling med Sway i O365

Publicerad 18 juli 2017

Baserat på vad man skriver i rubriker kan även Sway leta upp relevant innehåll på webben. För bildförslag så markerar man att man bara vill ha bilder med sk Creative Common rättigheter. På det viset slipper man oroa sig för att använda någon bild man inte har rättighet till. Med knappen remix så ger Sway olika förslag på design, utseende på presentationen, enkelt att testa till man hittar en mall som man gillar.

För den som ska skapa en vanlig presentation är Microsoft Powerpoint ofta det självklara valet. För den som vill publicera på webben är Powerpoint inte lika lyckat, och nu har man alternativet Sway att använda. Likna presentationen vid en interaktiv webbsida.
För att få en bättre bild av vad Sway är så kolla in filmen.

Film om Sway >>

 

Sway är en tjänst, inte ett program. Sway använder man för att skapa presentationer och man jobbar då i webbläsaren eller i en app. För att kunna se en Sway-presentation så måste mottagaren vara uppkopplad. Fördelen med att dela innehåll via molnet är att mottagaren själv kan välja med vilken enhet den tar del av presentationen.  När det gäller olika enheter så fungerar Sway lika bra ut på den lilla mobilen som på den gigantiska datorskärmen. Det finns som gratisklienter för alla plattformar, inklusive de mobila.

När man skapar i Sway är allt uppbyggt kring olika så kallade kort som kan fyllas med olika innehåll. Det kan vara bilder, musik, filmer, diagram och så vidare. Korten kan  också kompletteras med rubrik, bildtext, punktlistor eller andra former av text.

​I Sway finns en rad olika mallar, och det är lätt att växla mellan dem efter syfte och tillfälle. Som nämndes i början så får man även förslag på relevant innehåll att inkludera i sin presentation. Bra hjälpfunktioner och tillgängliga utbildningar gör det lätt att komma igång!