En kväll för Värmlands fantastiska innovatörer och entreprenörer

Publicerad 13 oktober 2023

Under gårdagens event ”Good vibes & great ideas” hyllades regionens innovatörer och entreprenörer. Det var en kväll som dedikerats helt till att lyfta alla som med nya tankar och idéer inom innovation och förändring bidrar till fortsatt regional utveckling. 

Några som lyftes fram lite extra under en prisutdelning var Sandra Boström på Rekoroben, Martin Larsson och Tobias Norén Hallin på Habbie samt Lars Sandberg och Ulrika Evermark på Blue Ocean Closures – alla nominerade av representanter från näringslivet i Värmland.

-Fantastiskt initiativ! Valet att lyfta fram regionala innovatörer betyder enormt mycket för oss. I Habbies fall innebär det att fler vårdgivare får upp ögonen för vår tjänst. Att någon annan lyfter fram fördelarna och ser potentialen i att innovationen på riktigt kan bidra med omställningen till god och nära vård. Vi är verkligen tacksamma, säger Martin Larsson och Tobias Norén Hallin.

På plats under kvällen var närmare 100 personer. En blandning av representanter från kommun, näringsliv, studenter, entreprenörer och innovatörer. Personer som tillsammans skapade precis så mycket good vibes som eventet utlovade.

Under prisutdelningarna fick alla besökare höra lite mer om de fantastiska tankarna och idéerna som gjort att vinnarna skapat vad de brinner för och varför det är viktigt för samhället i stort.

-Klädproduktionen är en stor bov i klimatförändringarna, miljöförstöringen och även folkhälsan, därför är idén med Rekoroben att sänka tröskeln till secondhand. Vi behöver ställa om vårt konsumtionsmönster mot ett mer hållbart och cirkulärt sådant – för klimatet, miljön och hälsan säger Sandra Boström, och avslutar med -Jag vill att det ska vara enkelt och kul, kännas fräscht och inspirerande att handla secondhand!

-Vårt Why är att minska plast och koldioxidutsläpp och här vill jag vill också ge er lite perspektiv. Det tillverkas ca 2 500 miljarder plastkorkar varje år. Ungefär 5% av det går till vätskekartong och om varje kork väger ett gram styck så blir det ungefär 35 000 ton plast, säger Lars Sandberg som tillsammans med Ulrika Evermark skapat en fiberbaserad skruvkork till vätskeförpackningar.

Syftet med eventet och kvällen var att skapa en möjlighet att nätverka och som tidigare nämnts att hylla personerna som står bakom de fantastiska idéerna. Men varför känns det extra viktigt?

-När det pratas om entreprenörskap och innovation ligger så mycket fokus på själva affärsidén och företaget, inte så ofta personerna bakom alla fantastiska lösningar -de som faktiskt får saker att hända. Det vill vi ändra på säger Helena Bornstedt, Head of People & Culture på Ninetech

Kvällens priser, skapade av den värmländske konstnären Greger Herrström, delades ut av Ulrika K. Jansson, Kommundirektör Karlstads kommun, Sandra Sundbäck, VD Paper Province och Niklas Hellberg, Ordförande i CombinedX styrelse och tillika en av Ninetechs grundare.