En kampanjsida och ett lanseringskoncept för NIMOs senaste innovation

Publicerad 3 juli 2024

I slutet av våren lanserade NIMO en ny produkt med innovation och teknik i fokus. Som helhetspartner inom digitalisering och kommunikation fick Ninetech i uppdrag att hålla samman allt från koncept och lösning till marknadsföringsplaner och genomförande.

Den centrala landningssidan för kampanjen, som kan besökas på NIMOs webbplats, är utformad för att visuellt lyfta fram fördelarna och unika egenskaperna hos produkten, Alize Steaming Cabinet.

Vi har arbetat fram en omfattande kampanj som kombinerar modern teknik med kreativa strategier. Det är spännande och inspirerande att arbeta med en kund som vågar satsa och förändra sättet att lansera en produkt i den typen av bransch, säger Jon Skoglund Art Director på Ninetech

Kampanjkonceptet syftar till att öka medvetenheten och engagemanget kring ångskåpet genom en rad olika digitala och traditionella marknadsföringskanaler.

 

Lanseringens huvudkomponenter

Efter ett gediget researcharbete kring produkten, målgrupperna och branschstandard fick lanseringen ett antal större huvudkomponenter som sticker ut inom tillverkande industri.

  • Attraktiv landningssida med interaktiva funktioner

Den nya landningssidan, byggd i Optimizelys CMS, är designad med en användarvänlig layout, visuellt tilltalande grafik och engagerande innehåll som snabbt fångar besökarens uppmärksamhet. Genom ett scrollytelling-upplägg kommuniceras produktens egenskaper som en berättelse.

För att förbättra användarupplevelsen inkluderar sidan interaktiva scrollmoment som innefattar element som animationer och 3D-modeller skapade av Ninetech tillsammans med FA Works. Element som ger besökaren en djupare insikt i hur Alize fungerar och dess fördelar.

  • Digitala medier och innehållsmarknadsföring

Kampanjen omfattar också en stark närvaro i digitala medier, där informativa inlägg och kampanjfilmer sprids systematiskt i steg från awareness till konvertering.

Delar av kommunikationen har även landat i traditionellt PR-arbete genom både bransch- och nyhetsmedia.

  • Lanseringsevent

Utöver de digitala initiativen planerades och genomfördes ett fysiskt event med ett tema som matchade produktens egenskaper. Eventet stärkte NIMOs position som en ledande aktör och skapade en möjlighet att lansera en ny produkt på en marknad som vanligtvis inte arbetar med produktlanseringar på det här sättet. 

 

Del av ett större koncept

Lanseringen av det nya och innovativa ångskåpet är också en strategisk del i ett pågående arbete kring varumärke, kommunikation och positionering som Ninetech genomför tillsammans med NIMO. Mer om det kommer senare.