På spaning i Chicago

Publicerad 28 juni 2019

IRCE i Chicago är en av världens största mässor med fokus på e-handel och all teknik och trender kopplat till detta. Ninetech skickade över tre nyfikna kollegor till IRCE nu i juni för att ta med sig inspiration och insikter till alla våra digitaliseringsprojekt.

Ninetechs delegation bestod av Magnus Odell och Mattias Berglund (båda strateger) samt Fredrik Röstlund (försäljningschef). Vi bad dem summera intrycken så kort och kärnfullt som möjligt:

När vi nu samlat ihop intrycken från IRCE2019 så kan vi konstatera att fokus varit på Amazon, Amazon och Amazon. Och hur de behåller kontrollen över sitt varumärke.

Vi såg riktigt en bra keynote i form av Susan Tynan, grundare av Framebridge, kring hur man på riktigt bygger ett kundfokuserat företag från grunden.

Många bra föreläsningar där bland annat Yamaha Motors (även de vinnare på Epi Awards, precis som Ninetech, reds. anmärkning) beskrev hur de med en tydlig strategi och hårt arbete med att personalisera kundresan har ökat snittordern med 18 000 USD!

Noterbart är att Amazon, som var på allas läppar, själva inte medverkade över huvud taget på IRCE. Lite kaxigt och imponerande.