ServeIT online lanserat

temp-servit
Publicerad 15 oktober 2018

Tillsammans med optik-kedjorna KlarSynt och c)optikk lanserar vi nu en av våra största leveranser någonsin. Ett helt skräddarsytt, molnbaserat affärssystem som kommer att användas av närmare 300 optiker i Sverige och Norge.

Ninetech har samarbetat med KlarSynt och c)optikk i över ett decennium som digital helhetspartner. Bland annat via optikersystemet ServeIT – ett helt skräddarsytt affärssystem framtaget i nära partnerskap mellan Ninetech och Klarsynt. Affärssystemet hanterar allt från information om genomförda synundersökningar, data för patient- och journalinformation, produkt-, lager- & prisinformation, tidböcker för kallelser till synundersökningar, prenumerationstjänster samt lösningar för butikens kassalösningar och kortterminaler.

Skapa en optimal kundresa.

Under det senaste året har det helt nya systemet ServeIT Online varit under utveckling. Efter en omfattande research påbörjades utvecklingsarbetet där fokus bland annat låg på mobilitet, enkelhet och effektiva arbetsflöden. Allt för att stötta en optimal kundresa och skapa konkurrensfördel för KlarSynt och c)optikk genom smarta digitala hjälpmedel.

Sommaren 2017 tog KlarSynt beslut om att modernisera nuvarande affärssystem till en molnbaserad lösning. I samband med detta såg vi även möjligheten att utveckla funktioner utifrån våra optikers behov ute i sina respektive verksamheter. Vi är nu i installationsfasen av detta projekt och vi kan stolt meddela att vi, tillsammans med vår digitala partner Ninetech, har utvecklat ett av marknadens mest kraftfulla och molnbaserade affärssystem för optiker. Jag vill passa på att skicka en stor eloge och tack till vårt svenska team bestående av Gabriela Flores Araya, Göran Skjöld och hela teamet hos Ninetech som har lett detta stora och komplexa projekt tillsammans, säger Annica Zinders, VD på KlarSynt.

Det absolut bästa molnbaserade systemet i branschen

När vi startade projektet beslutades det att affärssystemet skulle vara det absolut bästa i optikbranschen – en molnbaserad lösning var även en självklarhet. Nu kan affärssystemet växa med oss men också utvecklas i takt med marknadens senaste trender och behov från både våra butikers och slutkonsumenters behov. Moderniseringen har vi gjort i tätt samarbete med våra optiker och teamet på Ninetech, säger Gabriela Flores Araya, Marknadsansvarig och deltagare av IT-rådet på KlarSynt.

En av Ninetechs största leveranser någonsin

Skapandet av ServeIT Online har varit en av de mest omfattande leveranserna i Ninetechs 25-åriga historia. Ett tiotal konsulter har arbetat med stort fokus och högt tempo i över ett år, tajt tillsammans med kundens engagerade beställare.

Att lyfta ett affärssystem till en helt ny toppmodern teknikplattform, ta tillvara allt som fungerat bra, och framförallt, arbeta fram nya insikter och se möjligheterna som ny teknik ger har varit både kul och utmanande. I ett projekt av den här magnituden som omfattar, inte bara själva utvecklingsprojektet, utan även drift och förvaltning ser vi verkligen kraften inom vår koncern, Combined Excellence, där vi är flera spetsbolag som tillsammans kan komplettera varandra för att skapa magiska helhetslösningar, säger Stefan Gurra Gustafsson, VD på Ninetech.