Träffa Andreas Angbrant, vår Service Manager

”Ninetech Care säkerställer att våra kunder känner sig trygga efter att den digitala lösningen är driftsatt.”

Andreas är Service Managern som ser lösningar istället för problem och som alltid sätter kundupplevelsen i fokus. Musik och historia är några av Andreas stora intressen.

Det är måndag morgon och klockan ringer, vad händer?

Jag är betydligt mer kvällspigg än morgonpigg, så dagen börjar med att jag snoozar ett par gånger innan jag tar mig in i duschen. Jag äter frukost och gör mig i ordning. Det brukar vara en ganska snabbt avklarad process. Jag bor relativt nära centrum och det är en fin cykelväg till jobbet längs med Klarälvens västra gren. Musik eller podcast i lurarna är obligatoriskt.

Hur kan en typisk arbetsdag för dig se ut?

Jag har egentligen ingen typisk arbetsdag. Min roll som Service Manager kan se ganska olika ut från dag till dag. Det kan vara allt från inplanerade möten till operativt konsultarbete. Jag arbetar också med interna och externa processer inom vårt paketerade erbjudande kring support, förvaltning och utveckling. Det paketerade erbjudandet kallar vi för “Ninetech Care”. Man kan säga att Ninetech Care tar vid när ett projekt är klart och den digitala lösningen är driftsatt. Ninetech Care säkerställer att våra kunder känner sig trygga efter att den digitala lösningen är driftsatt, då det är viktigt med enkel åtkomst till support-tjänster och en effektiv förvaltning och utveckling. Det skapar både trygghet och en ökad affärsnytta för våra kunder.

Varför är detta en roll för just dig?

För att jag alltid försöker se lösningar istället för problem och för att jag älskar nöjda kunder.

Vilka egenskaper bör den ultimata service manager ha?

En bra Service Manager bör vara lösningsorienterad, lyhörd och proaktiv, samt ha förmågan att alltid sätta kundupplevelsen i fokus. Det hänger ihop. En stor portion tålmodighet skadar inte heller.

Vad är mest utmanande i denna roll?

Det finns mycket som är utmanande, men en stor utmaning är att alltid leverera en hög nivå på service och kundnöjdhet. Det tycker jag att vi lyckas väldigt bra med på Ninetech.

Vad ska du göra i helgen?

Det får bli att spela lite gitarr och fortsätta läsa en bok om Sveriges första Bernadotte, fransmannen Jean Bernadotte. Dvs. Karl den XIV Johan. På söndag ska jag gå på en musikal på Wermland Opera. Musik, historia och antikviteter är stora intressen.