Träffa Fredrik Röstlund, vår Key Account Manager

”Jag fungerar som en länk mellan kund och kundteam.”

Fredrik Röstlund är Key Account Manager på Ninetech. Han har lång erfarenhet inom försäljning och marknadsföring där hans första kontakt med Ninetech var som köpande kund i rollen som marknadschef. Han är glad, nyfiken och ganska vass på sport om han får säga det själv.

Om du skulle beskriva dina roll som Key Account Manager – vad är roligast?

Det roligaste är att vara nära kunden och deras affär och att från vårt håll hjälpa dem att nå sina mål. Jag fungerar som en länk mellan kund och kundteam och ansvarar för att affären drivs framåt och att våra kunder är nöjda.

Vad skulle du säga är de viktigaste egenskaperna hos en Key Account Manager?

Att hela tiden se möjligheter. Problem är till för att lösas och genom att alltid ha ett positiv angreppssätt, stötta teamen internt och även våga utmana våra kunder så kommer vi alltid framåt.

Hur skulle du presentera Ninetech för en vän?

Ninetech är ett spännande företag med entreprenörsanda och stor nyfikenhet. Vi utmanar gärna de stora drakarna på vårt eget sätt. Tillsammans med kunden utvecklar vi deras verksamhet med vilja, hjärta, kunskap och mod!

Vad triggar dig till att gå till jobbet?

Att hjälpa våra kunder blir bättre mot sina kunder. Variationen av utmaningar som löpande dyker upp, att se problem som utmaningar och tillsammans med grymma kollegor överträffa våra kunders förväntan och göra magi av problem.

Hur ska den perfekta kunden vara?

Krävande, utmanande och schysst!

Om du fick nämna två kunder som du är stolt över att ha arbetat med – vilka?

Både Elon och Würth ligger mig mycket varmt om hjärtat. De är mina största kunder. Två kunder som båda vill vara bäst på två starkt konkurrensutsatta marknader.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

På fritiden är jag mycket aktiv kring mina barns idrottande. Jag tränar min stora kille i fotboll och min yngre i innebandy. Det är helt fantastiskt att se barnens utveckling och framför allt att se deras glädje när de gör något de älskar.

Någon hobby?

Gillar att vara i naturen samt resa. Gör gärna aktiviteter med hela familjen som att åka skidor eller bada.

Slutligen, vad skulle du vilja hälsa till alla företag som står inför framtida val kring digitalisering?

Prata med oss! Vi kan hjälpa er och vi gör det bra!