Träffa Helena Bornstedt, en av våra projektledare och konsultchefer

”Jag har hört att jag är tydlig, glad, kreativ och driven.”

Helena Bornstedt beskrivs av sina kollegor som en glad, kreativ och driven projektledare. Med internationell erfarenhet från både IKEA och Oracle i ryggen hanterar hon några av Ninetech största projekt.

Beskriv din historia på Ninetech

Jag har varit anställd som projektledare sedan augusti 2017. Till en början mjukstartade jag med några mindre interna och externa projekt för att få ett grepp om kulturen och strukturen på Ninetech. Idag projektleder jag både utvecklings- och förvaltningsprojekt åt stora Ninetech-kunder.

Vad skulle du säga är den viktigaste egenskapen hos en projektledare?

Jag tror att man bör kunna se en helhet, vara lyhörd och samtidigt vara ansvarstagande och affärsmässig.

Hur skulle du pitcha Ninetech som arbetsgivare för en vän?

Ninetech är en arbetsplats med entreprenörsanda, mycket mod och många smarta och roliga människor. En härlig arbetsmiljö med möjligheter att påverka och att växa i sin yrkesroll. Ninetech är ett företag som hela tiden strävar efter att överträffa kundens förväntningar bland annat genom smarta och kreativa tekniska lösningar.

Om du skulle beskriva din nuvarande roll som projektledare – vilka utmaningar möter du?

Det mest utmanande i min roll som projektledare är att förstå de tekniska lösningarna eftersom jag inte har så omfattade teknisk bakgrund. Men det är det som är det roligaste också, att ständigt lära mig nya saker.

Nämn en kund som du är stolt över att ha jobbat med.

Det är svårt att välja. Men en kund som är fantastiskt spännande är Obos. Att få vara delaktig i deras digitala satsning med Husbyggaren och Objektbanken är otroligt inspirerande. Samtidigt är det intressant att få vara med och påverka i våra interna processer.

Hur tror du att dina kollegor uppfattar dig som?

Jag har hört att jag är tydlig, glad, kreativ och driven.

Om du hade 4 timmar mer på ett dygn – vad skulle du göra mer av?

Tre timmar skulle gå åt till att göra roliga saker med mina barn (under förutsättning att de också hade fler timmar att tillgå) och en timma skulle gå till att läsa böcker som jag aldrig prioriterar i vanliga fall.