Träffa Leila Andersson, vår CFO

”Jag tycker om att vrida och vända på fakta och jag drivs att hitta sammanhang.”

Leila är ett av Ninetechs senaste tillskott som drivs av att få vrida och vända på siffror och fakta. Nu axlar hon rollen som vår nya CFO.

Välkommen Leila, hur kommer det sig att du hamnade här?

Tack så mycket! Det var Ninetechs VD Gurra Gustafsson som ringde upp mig och frågade om jag ville ses på ett möte. Vi träffades här på kontoret där han berättade om Ninetech, var organisationen är idag och om framtidsplanerna. Vi var snabbt överens om att det fanns ett gemensamt intresse och efter det gick allt väldigt fort.

Vad inspirerar dig i ditt arbete?

Jag inspireras av att hjälpa andra att fatta bättre beslut. Att få slipa på det man gör och se att även små förändringar kan ge stora resultat.

Beskriv din roll som CFO

Jag kommer följa upp verksamheten inom ekonomi, resultat och lönsamhet. Just nu sitter jag med budgetarbete och försöker sätta mig in i verksamheten som helhet och få en bra översiktsbild. Därefter kommer jag fördjupa mig mer i hur vi följer upp affärer ur olika perspektiv.

Varför är detta en roll som passar dig?

Jag tycker om att vrida och vända på fakta och jag drivs att hitta sammanhang. Samma grunddata kan man se på ur så många olika perspektiv. Jag tycker om att hitta hur man skruvar till det för att dra nytta av det. Jag tycker också att jag har en förmåga att sålla bland information för att hitta det som är väsentligt vid varje given tidpunkt.

Vad är mest utmanande med denna roll?

Det mest omedelbara är att sätta mig in i nuläget och att få ett helhetsgrepp om verksamheten och koncernstrukturen. Nästa utmaning blir att hitta alla pusselbitar, men det kommer jag att ta tag i ihop med ledningsgrupp och kollegor.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

Jag är nybliven husägare så just nu skottar jag en hel del snö. Mycket fokus går också till mina två barn och deras aktiviteter, samtidigt som jag själv försöker få in ett och annat träningspass i veckan. Sedan är jag också väldigt förtjust i vinprovningar.