Välbesökt event i Karlstad

Publicerad 14 november 2018

Drygt hundra personer, alla med intresse för digital transformation, strålade samman i Karlstad den 9/11. Först levererade Mattias Berglund och Daniel Sundell två uppskattade föreläsningar. Därefter gick grillen för högtryck på vår balkong när vi minglade, knöt kontakter och hade en trevlig afton ihop.

 

”Varför arrangerar ni detta?”

Ninetechs huvudkontor finns i Karlstad, men trots detta är det relativt sällan som Ninetech hörs eller syns på sin hemmaplan.

Den främsta orsaken till det är nog att merparten av våra kunder finns i andra delar av landet. Då blir det ofta där som vi syns och hörs. Men nu kommer vi bli mer aktiva och synliga på vår hemmaplan. Inte minst eftersom det finns massor av kompetenta och intressanta människor som vi på sikt behöver rekrytera in i vår fortsatta tillväxt, säger Jonas Aronsson, marknadschef på Ninetech.

Under eventet den 9/11 var det flera personer som ställde frågan ”Varför arrangerar ni detta?” och syftade på att Ninetech inte aktivt försökte sälja in sig som digital partner eller arbetsgivare.

Vår ambition var att bjuda på en trevlig och avslappnad afton. Då kan det lätt bli obekvämt om vi har en uttalad agenda att sälja in Ninetech till allt och alla. Så det försökte vi undvika och istället fokusera på andra saker. Att döma av responsen vi fått så verkar alla ha uppskattat vårt event, säger Jonas.

Knocker up´s och Würts digitala transformation

Under den dryga timme som Mattias Berglund (strateg på Ninetech) och Daniel Sundell (ansvarig för den digitala affären på Würth Svenska AB) stod på scenen så avhandlades alltifrån skillnaden mellan digitalisering och digital transformation till det forna yrket Knocker up´s som försvann när väckarklockan kom in i bilden. Publiken fick en genomgång kring vad digital mognadsgrad är och hur den kan mätas. Och inte minst så bjöd Daniel på en intressant berättelse om Würths digitala transformation i Sverige under de senaste åren och vad som varit de viktigaste ingredienserna i deras framgångsrecept.

 

 

Fullsatt på balkongen

Kvällen avslutades på Ninetechs kontor, som tidigare var en rock-/nattklubb som dette Glada Ankan. Den stora balkongen ut mot Stora Torget i Karlstad fylldes snabbt av gäster när Ninetech:arna Andreas Nilsson och Pontus Kihlberg grillade och serverade korv med bröd. Uppskattningsvis 300 st för att vara exakt. Minglet, diskussionerna och kontaktskapandet pågick fram till 23-snåret innan de sista gästerna begav sig hemåt.

 

Nytt event i april med fokus på kundresan

Redan nu är det spikat att Ninetech arrangerar ett nytt event, enligt samma koncept, i mitten av april 2019. Men då blir det ännu lite större.

I april kommer vårt kontor vara ännu större då vi ska bygga ihop två våningsplan. Då kan vi nog ta emot närmare 200 personer och kommer även köra ett live-band på kvällen. Sedan har vi redan ett intressant tema för våra föreläsningar. Vi kommer prata om kundresan och så kallad Customer Journey Mapping som är en grymt bra metod för att utveckla sin affär, säger Jonas Aronsson.

Tack ni som medverkade. Vi ses i vår!