Google Marketing Platform är en komplett samling verktyg för dig som jobbar med digital kommunikation, optimering och insiktsdriven analys.

Google Marketing Platform
 – verktyg för en optimerad webbnärvaro

Google är västvärldens ledande sökmotor. Företaget har också en av de mest omfattande plattformarna för digital annonsering och marknadsföring. Men det är också en stark plattform för datainsamling och djupgående analys. Det är denna del av Google Marketing Platform som vi jobbar allra mest med i våra kunders digitalisering. Ju mer data vi kan samla in och analysera, desto bättre underlag för att vidareutveckla den digitala närvaron.  • Ninetech har arbetat med webbanalys sedan 2006 och började med SEO redan 2002.

  • Vi jobbar ofta som rådgivande part i allt ifrån små verksamheter till stora globala företag med kontor över hela världen. Vi föreläser och utbildar även på universitet och större företag

  • Ninetech har lång erfarenhet av SEO. En av våra kunder har under tidens gång nått förstaplats i Google på flera hundra relevanta nyckelord inom sin bransch i Norden.

Analys och optimering 

Med hjälp av verktygen inom Google Marketing Platform kan vi med vår gedigna kompetens inom området hjälpa till med webbanalys och konverteringsoptimering av webbplatser. Vi arbetar också med inkommande trafik på ett fokuserat och mätbart sätt för både organisk och betald trafik.

 

Google Analytics med Google Data Studio

Google Analytics är grunden för insamling av mätpunkter och som vi använder för utvärdering av digitala plattformar såsom en webb- eller eCommerce-sajt. Verktyget är ett mycket kraftfullt statistik- och analysverktyg. Det är i dagsläget ett av de allra största på marknaden.

  • Via stöd från Google Data Studio har vi möjlighet att på ett snyggt sätt visualisera siffror och grafer från Google Analytics så att de blir enkla att förstå för den målgrupp som ska ta del av informationen och agera.

Vi jobbar med rekommendationer i vår analys för att strategiskt driva våra kunder framåt. Målbilden är alltid att hjälpa slutkunden eller användaren – samtidigt som det ska öka effekten och affärerna för dig.

 

Google Tag Manager

Google Tag Manager (mer känt som GTM) är ett verktyg som används för att styra olika typer av script. Det kan till exempel vara Google Analytics-script, marknadsföringsscript eller temporära script som man vill lägga till på webbplatsen för att styra något specifikt.

  • Google Tag Manager gör det möjligt att jobba flexibelt och snabbt med nya mätpunkter utan att man behöver vänta på en release eller deploy från utvecklarteamet.

 

Google Marketing Platform för samarbete

 

Google Search Console

Google Search Console (förenklat kallat GSC) använder vi för att utvärdera den sökmotoroptimering som görs. Inom GSC finns funktioner som hjälper till med att tekniskt utvärdera hur webbplatsen står sig mot de krav som Google ställer för en sökmotorvänlig sajt, både för desktop och mobilt.

  • Google Search Console ger oss också möjlighet att göra en djupanalys av de sökord som används för att komma in till sajten och visa hur ofta man syns i Googles resultatlista, men kanske inte får klicket.

 

Google Optimize

  • Google Optimize används när det finns behov att testa flera varianter av en sida, designelement eller funktion innan beslut kan tas om vilken som kommer att fungera bäst.

Vi kan ha en idé eller hypotes om att något inte står rätt till och det kan grunda sig i resultatsiffror som kommer från Google Analytics och webbanalysen. Genom att sätta upp ett A/B-test kan vi prova en variant A (nuvarande lösning) mot en variant B (trolig lösning på problemet) för att se om variant B ger en högre måluppfyllnad.

 

Google Ads

Googles annonsnätverk är en av det största för marknadsföring som i dagsläget finns i västvärlden. Annonserna kallas ofta för sponsrade länkar och dessa kan antingen visas som vanliga små korta textannonser i Googles sökmotor eller som display- och video-annonser i andra nätverk, såsom Youtube och olika bloggnätverk.

  • Vi hjälper dig gärna med din marknadsföring och uppföljning enligt Google Marketing Platform. Vi har djup kompetens och mångårig erfarenhet av att stötta branschledande företag (B2B, B2C, offentliga organisationer etc) inom detta område.
Vill du veta mer om webbanalys, SEO och optimering?

Prata med Victoria, som arbetat inom detta område i över 15 år.

Victoria Lindblom Webbanalytiker +46702452572 victoria.lindblom@ninetech.com
Läs mer om hur vi hjälpt Mascus med SEO

Och fått deras produkter att nå toppen i Googles organiska sökresultat.

Läs mer