Världsmästaren på mässor

Elmia
Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event. Som digital och fysisk mötesplats har Elmia en offensiv position – mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Elmia.se och Mina Sidor

På Elmia.se kan utställare och besökare hitta rätt massor att medverka på. Varje mässa har sin ”sajt i sajten” och för utställare finns Elmias Mina Sidor som underlättar planering, genomförande och uppföljning.

Snabbfakta

  • Elmia bygger på Optimizelys CMS-plattform med integreationer som ett flertal externa system.
  • Elmia.se möter hundratusentals besökare och har en genomtänkt informationsarkitektur.
  • Elmia ägs av Jönköpings kommun och är en central aktör för staden och dess besöksnäring.
  • Elmia erbjuder en total utställningsyta på hela 34 000 kvadratmeter.

Utmaning

Elmia var i behov av en webbplats som inte bara marknadsför Elmia på generell nivå, utan som också effektivt kan marknadsföra varje specifik mässa. (Och det är många!) Elmia ville kunna sätta upp en sajt i sajten för varje ny mässa och dessutom ge den ett eget utseende utifrån vissa givna UX-ramar. Behovet att kunna kommunicera mer effektivt och erbjuda en ännu bättre kundresa – oavsett målgrupp – gjorde vår gemensamma research och behovskartläggning extra viktig.

Dessutom var Elmia i behov av ett modernt Mina Sidor-koncept för att underlätta planering, genomförande och uppföljning av en mässa för alla utställare.

 

Lösning

Lösningen blev ett användarvänligt, visuellt koncept som inrymmer både en överskådlig generell nivå för Elmia och en tydlig struktur för varje mässa. Via ett flexibelt designkoncept och ett ”multi sajt”-koncept inom Optimizely CMS skapade vi grunden för ett elmia.se och kan växa på både bredden och djupet utan att göra avkall på tydligheten för besökare.  Med hjälp av redaktionella rättigheter och workflows  har vi också säkerställt att denna stora webbplats håller stilen över tid.

Mina Sidor-konceptet, som lanserades i steget efter nya elmia.se, bygger också på Optimizely CMS samt applikationer från Microsoft Azure och med flertalet integrationer. Elmias Mina sidor innehåller massor av funktionalitet och information som gör hela mässupplevelsen ännu bättre för utställaren.

Känns jättekul att vi nu går in på tredje året av samarbete med Ninetech där vi tillsammans förflyttar Elmia ytterligare framåt i den digitala världen. Lars Persson, Elmia
 

Resultat

Nya elmia.se togs emot mycket väl av våde den redaktionella organisationen och alla målgrupper. I samband med Covid 19-pandemin tog vi snabbt fram ett Digitala Mässor-koncept för elmia.se som gjorde att verksamheten kunde ställa om istället för att helt ställa in.

Mina sidor-funktioner som underlättar före, under och efter en mässa

Utrullningen av Elmias Mina sidor har resulterat i att utställaren nu kan förbereda sin mässa lugnt och strukturerat. Exempel på funktioner som erbjuds är:

  • Boka mäss- och monterprodukter i en webbshop och ha kontroll över all information som presenteras för besökaren.
  • En nytt biljettsystem, med integration mot Tickster, möjliggör att du som utställare via Mina Sidor kan köpa biljetter och andra tjänster.
  • Utställaren kan göra allt detta för alla sina montrar och samarbetspartners på ett och samma ställe, genom en inloggning.
  • Utställaren kan också hantera och administrera all personal som är inblandad.
  • Via en integration mot kommunens parkeringssystem kan utställaren boka sin parkeringsbiljett och inkludera den i sin beställning av hela mässpaketet.
  • Lösningen är mobilanpassad för att öka flexibiliteten för både utställare och besökare. En utställare kan när som helst före och under mässan justera informationen som presenteras digitalt.

Elmias Mina Sidor-koncept kommer fortsätta utvecklas framåt för att ytterligare optimera helhetsupplevelsen för utställare och besökare, samt för att ytterligare stärka Jönköpings position som Sveriges mässtad nummer ett.

Nyfiken på Elmias lösning?

Vi har jobbat med Elmia sedan 2019.

Jonas Aronsson VD/ CEO +46730775611 jonas.aronsson@ninetech.com
Besök gärna elmia.se

Kanske finns det en mässa som intresserar dig privat eller i din yrkesroll. Dreamhack, Sportfiskemässan, Future Living & mycket mer.

Till elmia.se