Tunga fordon som syns i Google

Mascus
På marknadsplatsen mascus.se hittar du ett stort utbud av köp- och säljannonser på begagnade maskiner och tunga fordon. Vi har arbetat med sökmotoroptimering (SEO) sedan 2008 och placerat Mascus på toppnoteringar i Google på flera hundra sökord.

Över tio år med toppnoteringar i Google

Tillsammans med Mascus har vi använt all den senioritet inom SEO som krävs för att skapa hållbara resultat i Google organiska träfflista.

Snabbfakta

  • 2008 startade vi med drygt hundra sökord
  • Idag arbetar vi med tusentals sökord
  • En dominerande del av Mascus utvalda sökord ligger på Googles förstaplats

Vikten av att välja ut rätt sökord

SEO hanflar om att bedöma vilka ord som är relevanta för. Dessa ord kallas för nyckelord eller sökord. Ibland används också begreppet sökfraser då en sökning kan innehålla mer än ett ord. I Mascus fall handlade det om att nå högsta position i sökmotorerna på ord som innehöll begagnat ihop med själva fordonet eller maskinen. T ex begagnad traktor och begagnade traktorer. Vi samlade ihop en gedigen sökordslista som resulterade i över hundra olika sökord.

 

Allt eftersom sökorden steg i topplistan och fler och fler ord intog förstaplatsen valde vi tillsammans med Mascus att utöka sökordlistan till att också innehålla sökningar utan begagnat-begreppet, dvs traktor och traktorer. Dessutom tog vi oss an att placera varumärke tillsammans med modell av maskiner och fordon. T ex John Deere 6420 eller Scania R420. Den totala sökordlistan växte efter hand ännu mer.

 

On page och off page SEO

Inledningsvis arbetade vi fokuserat med att få in rätt typ av innehåll på marknadsplatsen utifrån sökmotorperspektivet och som var relevant för varje enskilt sökord som vi hade i listan. Vi arbetade med innehållstexter och meta-taggar för respektive sökord och sida.

Samtidigt fanns det en del tekniska utmaningar med plattformen. Vi hittade lösningar tillsammans med Mascus och som vi fortsatt gör löpande då Google regelbundet ändrar i sina algoritmer.

När vi hade kommit en bit med Onpage SEO:n så startade vi också Offpage SEO genom att skapa äkta och bestående länkar in till marknadsplatsen från andra relevanta webbplatser. Allt enligt Googles riktlinjer för att få en långsiktig effekt för Mascus. Resultatet har varit väldigt positivt.

Vill du veta mer om SEO?

Prata med Anders som arbetat inom detta område i över 20 år.

Anders Tufvesson Strateg +46705516606 anders.tufvesson@ninetech.com
Nyfiken på Mascus alla fordon?

Oavsett om du är spekulant på en skördetröska eller traktor så är det värt ett besök på deras webbplats.

Till mascus.se