Designa & beställ ditt drömhus

OBOS / Smålandsvillan
Smålandsvillan vill att det ska vara enkelt, lustfyllt och tryggt att köpa ett nytt hus. På smålandsvillan.se får du information och inspiration kring hus. Du kan också bygga och beställa ditt drömhus online, med full insyn i alla kostnader och detaljer.

Smålandsvillan.se

SmålandsVillan grundades 1997 och är en del av Sveriges ledande bostadskoncern OBOS Sverige AB. Med småländsk finurlighet och smarta lösningar erbjuder SmålandsVillan mycket hus för pengarna.

Snabbfakta

  • ”Bygg ditt hus online”-plattformen Husbyggaren är marknadens mest kompletta produktkonfigurator och säljstödsplattform. Den stöttar köparen och säljaren genom hela processen.
  • Första året hade nästan 10 000 personer byggt och sparat ett hus i Husbyggaren och tillvalsförsäljningen ökade markant.
  • 2019 utsågs smålandsvillan.se till ”bästa leadsgenererande webbplats” på EpiServer Awards.
  • Ninetech har varit digital partner åt SmålandsVillan sedan 2006.

Utmaning

Den snabba utvecklingen bland konsumenter att söka information och handla online har även nått hustillverkarna. Samma research- och köpbeteende som vi ser inom betydligt ”enklare” branscher – till exempel mode eller hemelekronik – präglar allt mer dagens köpprocess även i husbranschen.

Hur ger man kunden rätt information vid rätt tillfälle under kundresan? Från tidig research och inspiration, vidare in i allt mer detaljerad fakta och förberedelser, till att slutligen erbjuda kunden att bygga sitt hus online?

Smålandsvillan tog lärdom av hur branschkollegor agerade, men valde sedan att gå sin väg med ambitionen att erbjuda marknadens bästa kundupplevelse. 

Vår ambition var att skapa marknadens bästa ”Bygg ditt hus online”-plattform och det anser jag att vi har gjort. Husbyggaren har fullt fokus på slutkunden men är också en riktigt genomtänkt plattform för de som arbetar med sälj och administration hos Smålandsvillan. Mattias Berglund, Ninetech

Lösning

En ny webbplattform utvecklades på EpiServer CMS där enkelhet, trygghet och tydlighet var ledorden när webbdesign och kundupplevelse utformades. Med funktioner för personaliserad information och ett koncept för market automation kunde vi säkerställa att rätt information presenteras för rätt besökare vid rätt tillfälle.

På smålandsvillan.se finns all information om hur det går till att köpa ett hus och djup information om varje husmodell. Det som verkligen befäste Smålandsvillans ledande position var utveckligen av den så kallade Husbyggaren.

Husbyggaren är en helt skräddarsydd säljplattform och huskonfigurator där kunden kan skapa sitt drömhus, testa olika val, spara och slutligen skicka ett komplett underlag till Smålandsvillans säljare som i samma plattform kan ta processen vidare inför det slutgiltiga avtalstecknandet. Husbyggaren är fullt integrerad med CRM- och affärssystem för att effektivisera säljprocessen för Smålandsvillan.

Vi är oerhört nöjda med vår digitala satsning och kommer fortsätta flytta fram våra positioner. Vi vill fortsätta vara branschledare och tillsammans med Ninetech erbjuda den bästa kundupplevelsen online. Patrick Svanström, Obos Sverige AB
 

Resultat

Sedan smålandsvillan.se lanserades under våren 2017 har över 10 000 hus skapats i Husbyggaren. Den har snabbt blivit Smålandsvillans viktigaste säljkanal och haft en omedelbar effekt på försäljningen. Smålandsvillan har sedan lanseringen ytterligare förstärkt sin position på marknaden och framåt är det fullt fokus på att fortsätta satsa digitalt.

 

Prisbelönt på EpiServer Web Awards 2018

Förutom kundernas varma omdöme av smålandsvillan.se och Husbyggaren så fick SmålandsVillan och Ninetech ytterligare ett kvitto på denna framgångsrika satsning under EpiServer Web Awards 2018. Där utsågs smålandsvillan.se till ”Bästa leadsgenererande webbplats” av en jury som bland annat konstaterare att

Du dras effektivt in i kundresan och du är som kund med och skapar din egen upplevelse. Sajten uppmuntrar dig att lämna dina uppgifter på väl avvägda ställen. Tonen är avväpnande och hela webbplatsen talar till sin målgrupp. Sajten använder den digitala kanalen på ett för branschen innovativt sätt.”