Designa din diskbänk

Intra Designstudio är ditt verktyg för att skräddarsy din rostfria diskbänk. Det är detaljerna som skapar det perfekta köket

Intra Designstudio

Intra är kända för sin högkvalitativa design och produkter i rostfritt stål. Kunskapen om tillverkningen av rostfria produkter kommer ur en rad innovationer under årtionden. Mer än 140 år av entreprenörskap och innovation står bakom de vackert skapta produkterna från Intra.

Snabbfakta

  • Intra Designstudio har blivit en föregångare i branschen som många konkurrenter därefter har försökt efterlikna.
  • Första generationen Designstudio byggdes i Adobe Flash, men blev sedemera ersatt av ett responsivt HTML5-ramverk.
  • Ninetech står för arkitektur, UX/design, systemutveckling, löpande förvaltning samt hosting via CloudPro

Utmaning

Intra hade en tidskrävande manuell process för att hantera ritningar från kunder och återförsäljare som ville beställa helt skräddarsydda diskbänkar.

Hanteringen skedde via både mejl och fax med hjälp av ritningar som gjordes för hand i olika malldokument. Processen behövde effektiviseras och Intra vill bjuda in kunderna i designprocessen.

 

Lösning

Ninetech utnyttjade all sin erfarenhet kring skräddarsydda webbapplikationer och Intra bidrog med djup kunskap om hela processen för framtagning av en komplett ritning.

Konceptet – en användarvänlig och tydlig konfigurator – som lotsar kunden genom processen, steg för steg, provtrycktes på både slutkunder och återförsäljare och lanserades i 2011. Det blev en succé, där flera konkurrenter snabbt fick upp ögonen för Intras sätt att möta kunderna online.

Sedan den initiala lanseringen så har hela plattformen uppdateras från grunden vid ett tillfälle (2016). Från Adobe Flash till ett responsivt ramverk på Angular.JS och med underliggande databaser och affärslager för att hantera språk, prislistor och affärslogik. Men trots stora tekniska uppdateringar har grundprincipen – och framgångskonceptet – varit det samma. En enkel, tydlig och effektiv konfigurator som underlättar både för kunden och i Intras produktion.

 

Resultat

Intras Designstudio blev en föregångare i branschen då den lanserades och är idag en central plattform i sälj-/beställningsprocessen kring skräddarsydda diskbänkar.

Det har varit väldigt utvecklande att jobba med Intra och att hitta lösningar som verkligen uppskattas av alla som arbetar med konfiguratorn. Jag har varit ansvarig för två generationer av Intra Designstudio. Från en teknikplattform till en helt annan. Men oavsett bakomliggande teknik: vi och Intra har alltid satt användarupplevelsen i fokus. Mattias Norell, webbutvecklare på Ninetech

I behov av en konfigurator?

Prata med Jonas. Vi har utvecklat lösningar för flera branscher.

Jonas Aronsson VD/ CEO +46730775611 jonas.aronsson@ninetech.com
Se hur vi skapat en huskonfigurator för Smålandsvillan

läs mer