Nytt varumärke och webbplats för Nimo

Publicerad 30 mars 2022

Sveriges främsta torkskåpstillverkare NIMO investerar i en ny varumärkesplattform och grafisk profil samtidigt som de lanserar en ny webbplats som ger stöd till fortsatt digitalisering av kunddialogen. Allt är framtaget av Ninetech i nära samarbete med Nimo.

– Siktet är ställt på att växa internationellt och då behöver vi kommunicera utifrån vad vi tror på och vara mer digitalt tillgängliga för våra kunder. Torkskåpet i sig är ett resultat av ett hållbart sätt att tänka på textilvård, med den nya varumärkesplattformen gör vi det nordiska arvet tydligare, säger Karin Kruse, VD på NIMO.

Redo för internationell tillväxt

Nimos nya webbplats, byggd på Optimizely Content Cloud, är startskottet för en långsiktig satsning på Nimos digitala plattformar för att attrahera nya kunder och stärka relationen med befintliga. Webbplattformen backas upp av inRiver Product Marketing Cloud för effektiv hantering av all produktinformation.

I Ninetechs uppdrag ingick också att ta fram Nimos nya logotyp och varumärkesplattform såväl som digital design för nimoverken.se. Art Director Jon Skoglund på Ninetech, med gedigen erfarenhet från både analoga och digitala varumärkesprojekt, ledde det kreativa arbetet.

– Det har varit ett omfattande och spännande arbete att utveckla Nimos nya identitet. Vi ser fram emot den fortsatta resan och att rulla ut den nya identiteten i alla fysiska kanaler och touchpoints också, säger Jon.

Behöver ni en ny digital identitet?

Hör av dig så berättar vi mer om vår designprocess.

Jonas Aronsson VD/ CEO +46730775611 jonas.aronsson@ninetech.com
Läs mer om Service design

Klicka på mig