Beställ ett vackert badrum

Vedum Kök & Bad
Vedum Kök & Bad är det anrika företaget som levererar kök och badrum av högsta klass. Och som är på en resa med sin digitalisering, för att göra det enklare att beställa och uppleva Vedums produkter.

MttVedum – en digital affärsplattform

MittVedum är en digital affärsplattform, byggd på våra Azure-moduler, Optimizely Content Cloud och inRiver PIM med målet att vara det digitala navet i Vedums försäljning.

Snabbfakta

  • Ninetech och Vedum har genomfört omfattande kartläggningar av kundbehoven.
  • MittVedum används idag som e-handelsplattform för försäljningen av badrum via Vedums återförsäljarnät, men är byggd för att skala upp mot fler kundgrupper och affärsområden.
  • Vedum har en utpräglad hållbarhetsprofil. Bland annat återvinns spillmaterial från fabriken till pellets som värmer upp skolor och äldreboenden i närområdet.
Både MittVedum och vår digitala konsultationstjänst har landat helt rätt och fått en fantastisk respons på mycket kort tid. Marianne Färlin, Vedum Kök & Bad

Utmaning

Vedum Kök & Bad har en bred kundgrupp, som alla förväntar sig effektiva digitala verktyg för att kunna planera och beställa produkter, samt få service och support. Allt från de stora byggbolagen och hustillverkare till konsumenter i behov av tillbehör. 

Ambitionen, när vi inledde idéarbetet, var att skapa en affärsplattform som är flexibel nog att hantera alla kundgrupper, istället för att utveckla en rad separata lösningar. Detta ställde stora krav på teknisk arkitektur, val av plattformar och utformning av UX.

Arbetsmöte vid utvecklingen av MittVedum

Det medförde en omfattande förstudie och tillhörande konceptualisering för att täcka in alla behov och skapa en plattform som kan växa och utvecklas över tid. Resultatet blev en etappindelad utveckling av Vedums digitala affärsplattform, som döptes till MittVedum. Först ut, Etapp 1,  blev e-handelsplattformen för Vedums återförsäljare av badrum.

Lösning

Siktet, i steg ett, har varit inställt på att skapa en modern och intuitiv e-handel för Vedums återförsäljare, där de tryggt och enkelt kan lägga beställningar tillsammans med slutkunden med en hög grad av automation,
säger Mattias Berglund, strateg på Ninetech.

Som alltid för e-handelsplattformar med B2B-fokus finns en mängd funktioner som skiljer sig från en vanlig konsumentorienterad e-handelssajt. Den tekniska arkitekturen för MittVedum bygger på ett skalbart och flexibelt affärslager med applikationer utvecklade och hostade i Microsoft Azure, ett antal Saas-tjänster däribland iPMC (inRiver PIM) och Optimizely content Cloud (Epi) samt integrationer mot Vedums olika back office-system.

En ny webbplattform utvecklades på Optimizely Content Cloud där enkelhet, trygghet och tydlighet var ledorden när webbdesign och kundupplevelse utformades. Med funktioner för personaliserad information och ett koncept för marketing automation kunde vi säkerställa att rätt information presenteras för rätt besökare vid rätt tillfälle.

 

Resultat

Flera av Ninetechs Azure-moduler bygger upp den flexibla e-handelsplattform som krävs för att tillgodose Vedums och kundernas krav. Några av dessa är Azure CatalogueAzure Identity, Azure Cart,  Azure Shipment och Azure Content.

Design med utgångspunkt i Vedums starka identitet

Designen har tagit sin utgångspunkt i Vedums starka, inarbetade grafiska identitet och har förädlats för att skapa ett användarvänligt, effektivt digitalt gränssnitt med webbanpassade färger, ikoner och typografi. Allt  i nära samarbete med Vedums marknadskommunikationsavdelning.

Smidigt för både slutkund och återförsäljare

Att inreda sitt badrum är en stor investering och för många en viktig del av den totala känslan av sitt hem. Med MittVedum får återförsäljaren en bra stöd för att lotsa kunden rätt i besluts- och beställningsprocessen. Plattformen minimerar risken för fel i orderläggningen och återförsäljaren kan fokusera på att möta kundens vision om det perfekta badrummet.

Kökskonsultation online en succé

Även Vedums säljorganisation inom kök har under året digitaliserat delar av sin säljprocess. Kökssortimentet är inte integrerat i MittVedum än, men däremot erbjuder Vedum sin konsultation och expertis inom kök även digitalt. Ambitionen är att erbjuda ett lika personligt möte digitalt för de kunder som inte kan ses fysiskt.

Där kunden förr var tvungen att boka en ett fysiskt konsultationsmöte med en av Vedums köksexperter kan du nu boka in ett möte online. Inför mötet fyller du i dina önskemål, kan ladda upp idéskisser med mera. I Covid19-tider har denna lösning blivit en succé och något som Vedum kommer satsa vidare på och göra till ett bestående inslag i mötet med presumtiva kunder.

Nu har Vedum och Ninetech siktet inställt på nya satsningar och en fortsatt digitalisering av kundupplevelsen och säljprocessen – som komplement till en stark fysisk närvaro.

Vill du veta mer om detta kundcase?

Hör av dig till Jonas.

Jonas Aronsson VD/ CEO +46730775611 jonas.aronsson@ninetech.com
I behov av nytt kök eller badrum?

Hitta underbara produkter från Vedum.

Till vedum.se